Inspiratie/initiatieven

campagne

In heel Nederland worden werknemers gezocht die aan de slag kunnen in de bouw & infra. Je ziet daardoor op verschillende plekken interessante en enthousiasmerende campagnes om mensen te werven. De communicatiemiddelen die we onderling kunnen delen of die anderen weer kunnen inspireren, delen we hier. 

Lees meer

(zij-)instroom

De krapte op de arbeidsmarkt is enorm. Zeker ook in de bouw & infra. (Zij-)instromers op alle niveaus zijn daarom van harte welkom. Informatie en een actieve persoonlijke begeleiding zijn cruciaal om succesvol nieuwe medewerkers te verwelkomen en te behouden. Meerdere organisaties, programma’s en initiatieven werken aan het optimaliseren van het succesvol inzetten van (zij-)instromers.

Lees meer

skills based arbeidsmarkt

Meer en meer bedrijven en opleiders zien het belang van een skills based arbeidsmarkt. Niet alleen naar diploma’s kijken, maar juist naar de skills van mensen. De kans dat (nieuwe) werknemers dan werk vinden en houden is dan veel groter. Kijken vanuit skills helpt de werknemer zichzelf op waarde te schatten. Voor de werkgever helpt het om te zien wat zijn (toekomstige) werknemer al kan en of dit past bij de functie.  

Lees meer

opleidingen

Het opleidingenveld voor de bouw & infra is heel breed. Het aanbod verschilt in niveaus, beroepen en aanpak. Het veld ziet steeds beter dat opleidingen moeten passen bij de vraag vanuit leerlingen, werkgevers en medewerkers maar ook bij de ontwikkelingen in de sector. In heel Nederland zijn er verschillende initiatieven, die delen we hier.

Lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je maandelijks op de hoogte worden gehouden? Weten welke ontwikkelingen spelen, welke activiteiten worden georganiseerd en communicatiemiddelen en kennisproducten beschikbaar zijn? Meld je aan.

Hoe we met je data omgaan? Dat kan je bekijken in onze privacyverklaring. Je kan je ook altijd weer afmelden voor deze e-mails.