Opleidingen

Cofinanciering voor ‘Drillster’ om examenstress te verminderen

14 januari 2022

Bouw & Infra, instroom en behoud vakkrachten co financiert het ingediende projectvoorstel voor een pilot met Drillster. Het platform Drillster formuleert oefenvragen per onderwerp om examenstress te verlagen voor het behalen en behoud van de noodzakelijke veiligheidscertificaten BEI en VIAG.  

Verschil in resultaten theorie- en praktijkexamens 

De resultaten van de theorie-examens komen niet overeen met wat gezien wordt in de praktijk: In het werkveld zijn de monteurs zich bewust van veiligheid en volgen ze de maatregelen. De doelgroep werkt goed en prettig met hun handen en dat komt tot uiting in de goede resultaten van de praktijkexamens. 
De resultaten van de theorie-examens zijn minder positief. Deze examens worden digitaal afgenomen en het taalgebruik is soms lastig. Wanneer een monteur meerdere keren moet herkansen zorgt dit voor stress en dalend zelfvertrouwen bij de monteurs. 

Toetsenbank 

Met behulp van de toetsenbank in het platform Drillster krijgt de werknemer inzicht in de onderwerpen die hij goed en minder goed beheerst en groeit het zelfvertrouwen richting een examen.  

Gerelateerd

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je maandelijks op de hoogte worden gehouden? Weten welke ontwikkelingen spelen, welke activiteiten worden georganiseerd en communicatiemiddelen en kennisproducten beschikbaar zijn? Meld je aan.

Hoe we met je data omgaan? Dat kan je bekijken in onze privacyverklaring. Je kan je ook altijd weer afmelden voor deze e-mails.