Skills based

De bouw en infra intensiveert samenwerking met WorldSkills Netherlands

29 december 2022

Vakmensen staan meer en meer in de schijnwerpers. En terecht, vakmensen zijn in Nederland hard nodig. Daarom hebben cao-partijen besloten om de samenwerking met WorldSkills Netherlands te intensiveren. Zo laten wij zien dat we onze vakmensen – zoals tegelzetters, straatmakers, metselaars en timmeraars – heel hard nodig hebben. En dat we trots zijn op hun vakmanschap.

kwalificatie world skills the finals timmeren

Campagne Jij gaat het maken 

Met de campagne Jij gaat het maken laten we jongeren zien hoe divers de beroepen zijn in de bouw en infra, en dat je al die vakkennis nodig hebt om verder te bouwen aan Nederland. We maken dat  zichtbaar tijdens Skills The Finals, de jaarlijkse tweedaagse vakfinales van Skills Talents (vmbo) en Skills Heroes (mbo) en de gelijktijdige beroepenbeurs voor scholieren. Op 23 en 24 maart 2023 staan we met een grote stand op de LOB Experience waar jongeren zelf een kademuur kunnen metselen of een grachtenpand kunnen bouwen.  

Vakmensen van de toekomst 

De sector was altijd al sponsor van WorldSkills Netherlands. Met de intensivering maken we de sector niet alleen zichtbaarder bij jongeren en hun docenten, we investeren ook in de begeleiding van de Nederlandse kampioenen bij hun voorbereidingen op de Europese kampioenschappen Euroskills 2023. Hiermee geven we deze vakmensen van de toekomst de waardering die ze verdienen. 

Meerwaarde voor opleidingsbedrijven en leerwerkbedrijven 

WorldSkills Netherlands zorgt ervoor dat de zichtbaarheid van de extra activiteiten tijdens Skills The finals tot hun volle recht komen. Ook profiteren opleidingsbedrijven en de bouwbedrijven van de winnaars van de extra publiciteit rondom nationale en internationale vakwedstrijden. 

Voor meer informatie, kijk ook op de website van WorldSkillsNetherlands.  

Gerelateerd

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je maandelijks op de hoogte worden gehouden? Weten welke ontwikkelingen spelen, welke activiteiten worden georganiseerd en communicatiemiddelen en kennisproducten beschikbaar zijn? Meld je aan.

Hoe we met je data omgaan? Dat kan je bekijken in onze privacyverklaring. Je kan je ook altijd weer afmelden voor deze e-mails.