Skills based

TNO: Skills gevraagd!

23 november 2021

TNO pleit in een notitie voor een arbeidsmarkt waarin het ontwikkelen van skills en het matchen van mens en werk op basis van skills centraal staan. Ze roepen alle relevante partijen op om snel werk te maken van een skills based arbeidsmarkt. 

Urgentie voor verandering op arbeidsmarkt  

TNO schrijft dat het belang van een goed functionerende arbeidsmarkt groot is. Ruim 3 miljoen mensen hebben een onzekere arbeidsmarktpositie en 500.000 mensen moeten in 2030 omgeschoold zijn. Door ontgroening van de beroepsbevolking, nieuwe eisen aan de arbeidsmarkt door klimaat- en energietransitie plus de toenemende digitalisering, is verandering op de arbeidsmarkt steeds urgenter.  

Digitaal Skills Paspoort helpt mismatch te voorkomen  

 ‘Diploma’s zijn te grofmazig om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt goed bij elkaar te brengen’, aldus Ronald Dekker, onderzoeker arbeidsmarkt bij TNO. Met een skills paspoort waarin je niet alleen diploma’s, maar ook opgedane kennis en vaardigheden bijhoudt, komen veel meer geschikte functies voor een werkzoekende in beeld. Dekker: ‘met een skills paspoort reduceer je dus de mismatch op de arbeidsmarkt’.  

Bekijk het whitepaper: Skills gevraagd! hieronder en lees meer over de publicatie op de website van TNO

Skills gevraagd!

Skills gevraagd!
Downloaden

Gerelateerd

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je maandelijks op de hoogte worden gehouden? Weten welke ontwikkelingen spelen, welke activiteiten worden georganiseerd en communicatiemiddelen en kennisproducten beschikbaar zijn? Meld je aan.

Hoe we met je data omgaan? Dat kan je bekijken in onze privacyverklaring. Je kan je ook altijd weer afmelden voor deze e-mails.