Campagne

Vakwedstrijden timmeren, metselen en BWI op Skills The Finals

29 maart 2022

Op 31 maart en 1 april vindt in de Jaarbeurs Utrecht weer Skills The Finals plaats. Het beroepenevenement waarin in 60 vakwedstrijden zo’n 1.000 finalisten van Skills Talents (VMBO) en Skills Heroes (mbo) strijden om kampioen te worden in hun vakgebied. Voor de bouwsector zijn er drie wedstrijden: metselen, bouwtimmeren en Bouwen, Wonen en Interieur (BWI). Aan de laatste gingen spannende kwalificatiewedstrijden vooraf. De kwalifiactie voor bouwtimmeren is terug te zien in deze Road to-movie, voor BWI in deze Road to-movie.   

Mede-financierder 

Het O&O-fonds voor bouw & infra is medefinancier van Skills om zo de beroepen bouwtimmeren, metselaar en de bredere bouwberoepen (bouw, wonen & interieur) onder de aandacht te brengen.  

Leerlingen en studenten bewust maken van talent 

WorldSkills Netherlands maakt vmbo-leerlingen en mbo-studenten bewuster van hun talenten, kansen en mogelijkheden. Zij inspireren deze jongeren om na te denken over hun toekomst, dagen hen uit om het beste uit zichzelf te halen en motiveren hen om zich hier volledig voor in te zetten. Dit draagt bij aan de trots en passie van vakmannen en vakvrouwen, het succesvol afronden van hun opleiding en het maken van een goede start in hun loopbaan. De vakwedstrijden staan hierbij centraal. Via voorrondes en kwalificatiewedstrijden kunnen leerlingen en studenten zich kwalificeren voor de nationale finale. De nationale finales vinden plaats tijdens het beroepenevenement Skills The Finals.  

De voorrondes en de vakwedstrijden zijn te volgen via Instagram

Gerelateerd

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je maandelijks op de hoogte worden gehouden? Weten welke ontwikkelingen spelen, welke activiteiten worden georganiseerd en communicatiemiddelen en kennisproducten beschikbaar zijn? Meld je aan.

Hoe we met je data omgaan? Dat kan je bekijken in onze privacyverklaring. Je kan je ook altijd weer afmelden voor deze e-mails.