Opleidingen
Zij-instroom

750.000 euro beschikbaar voor opleidingsvouchers zij-instroom.

23 november 2021

Heeft u onlangs iemand in dienst genomen die hiervoor in een andere sector werkzaam was, of staat u op het punt dit te doen, dan zijn er opleidingsvouchers beschikbaar. Zij-instromers zijn in de krappe arbeidsmarkt heel erg welkom, maar hebben vaak nog wel extra opleiding nodig. Daarom hebben de Cao-partijen via het programma Bouw & Infra, instroom en behoud vakkrachten hiervoor €750.000 beschikbaar gesteld. 

Tegemoetkoming in de opleidingskosten 

Met behulp van een opleidingsvoucher kunnen mensen die willen overstappen naar de bouw en infra (een deel van) hun opleiding financieren. Zo wordt voor een volledige opleiding richting een kansberoep in de bouw en infra de opleidingskosten tot een maximum van €5.000 vergoed. Maar er zijn ook vouchers voor deelopleidingen, cursussen en trainingen. 

Meer weten of een voucher aanvragen? 

Wil je meer weten of een voucher aanvragen? Neem dan contact op met de arbeidsadviseur zij-instroom in jouw regio. Je vindt ze in dit overzicht en ze stellen zich voor in dit artikel.

Wil je meer weten over hoe wij zij-instromers kunnen helpen bij het maken van een overstap en welke beroepen aangemerkt zijn als kansberoepen? Bekijk dan deze leaflet 

Handige informatie!

Overzicht adviseurs arbeidsmarkt
Downloaden
Leaflet opleidingsvouchers zij-instroom
Downloaden

Gerelateerd

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je maandelijks op de hoogte worden gehouden? Weten welke ontwikkelingen spelen, welke activiteiten worden georganiseerd en communicatiemiddelen en kennisproducten beschikbaar zijn? Meld je aan.

Hoe we met je data omgaan? Dat kan je bekijken in onze privacyverklaring. Je kan je ook altijd weer afmelden voor deze e-mails.