Zij-instroom
Skills based

Digitaal Skills Paspoort: voordelen voor werkgevers

5 april 2022

Jason van den Berghe (20 jaar) stopt op zijn 16e met school. Hij wil maar 1 ding en dat is de schoolbanken verruilen voor de buitenlucht en aan het werk. Hij kan beginnen bij een hovenier en wordt af en toe uitgeleend aan Betonrestore. Daar blijft zijn enthousiasme niet onopgemerkt en zonder sollicitatieprocedure krijgt hij een leerlingplek.  

Bij BetonRestore doet Jason mee aan de Proof of Concept van het Digitaal Skills Paspoort. Hierin legt hij zijn vaardigheden eenvoudig vast met foto’s en video’s tijdens en na zijn klussen. Zo brengt hij zijn waarde voor de arbeidsmarkt letterlijk in beeld. Hij is fulltime aan het werk, maar werkt met het Digitaal Skills Paspoort ook aan zijn opleiding.

Voordelen werkgever 

Niet alleen Jason heeft profijt van het Digitaal Skills Paspoort, zijn werkgever Betonrestore is net zo enthousiast. Raymond Verhagen (algemeen directeur BetonRestore) ziet dat de arbeidsmarkt ontzettend krap is. Juist daarom vindt hij het als werkgever een must om inzet te tonen. “Als je jonge mensen laat instromen omdat jij mensen nodig hebt, moet je ze vervolgens niet aan hun lot over laten maar ze de kans geven zich te ontwikkelen”, aldus Raymond Verhagen. 

Wat hem zo aanspreekt aan het Digitaal Skills Paspoort is de praktijkgerichtheid. “De afgelopen jaren is doorleren enorm gestimuleerd, maar door die theoretische focus zijn vakmannen schaarser dan ooit. Er zijn veel jongens voor wie de ene dag school per week alsnog te veel is. Juist die doelgroep moeten we ook de mogelijkheid bieden om zich te ontwikkelen tot vakkrachten. Maar wel op een manier die bij ze past.” 

Het veelgehoorde bezwaar van werkgevers dat ze medewerkers voor hun concurrent aan het opleiden zijn wuift Raymond resoluut weg. “Niks meer dan bekrompenheid van de sector. Ik draai het liever om. Wat kan ik als werkgever doen om mijn mensen binnenboord te houden.” 

Iedereen een Digitaal Skills Paspoort! 

Luister hier naar de podcast van People Power waarin Jason en zijn werkgever Raymond Verhagen vertellen over hun ervaringen met het Digitaal Skills Paspoort. En lees hier het volledige ervaringsverhaal van Jason.

Gerelateerd

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je maandelijks op de hoogte worden gehouden? Weten welke ontwikkelingen spelen, welke activiteiten worden georganiseerd en communicatiemiddelen en kennisproducten beschikbaar zijn? Meld je aan.

Hoe we met je data omgaan? Dat kan je bekijken in onze privacyverklaring. Je kan je ook altijd weer afmelden voor deze e-mails.