Zij-instroom

In elke regio een persoonlijk aanspreekpunt voor zij-instroom

4 februari 2022

Om alle kandidaten en bedrijven die zich melden voor een zij-instroom goed en persoonlijk te begeleiden, zijn er per regio adviseurs arbeidsmarkt aangesteld. Daarnaast wordt er nauw samengewerkt met een adviseur arbeidsmarkt van Wij Techniek. Hieronder stellen de verschillende adviseurs zich voor. 

Overzicht adviseurs arbeidsmarkt

Overzicht adviseurs arbeidsmarkt
Downloaden

Regio Oost (Gelderland)  

Ik ben Marijke Schellinger. Mensen ontwikkelen en in hun kracht zetten, daar krijg ik energie van!  Een bijdrage leveren aan de (zij-) instroom van nieuwe medewerkers voor de sector Bouw & Infra sluit goed aan bij mijn werk als adviseur Duurzame Inzetbaarheid van Volandis (kenniscentrum voor de Bouw & Infra). Samen kijken naar mogelijkheden, wat heb je nog nodig om de overstap te maken?  

Ik ben Eva Schut en heb ervaring met in-, door-, uitstroom én behoud van personeel. Ik ben bijvoorbeeld betrokken geweest bij grote bedrijfsreorganisaties, werkte op het (in house) mobiliteitsbureau, verzorgde individuele outplacement of werk-naar-werk trajecten. Sinds 2016 werk ik als zzp-er als DIA-adviseur voor Volandis. Ik heb dus al veel gesprekken met bouwpersoneel gevoerd op diverse niveaus, van grondwerker en timmerman, tot receptioniste, projectleider en de directeur. Met deze ervaring kan ik een goede bijdrage leveren aan de zij-instroom via het Gelders/Overijssels Vakmanschap.  

Regio Oost (Overijssel)

Mijn naam is Jan van Eldik. Graag zet ik mijn jarenlange kennis en ervaring binnen de bouw- & infrasector in voor het zij-instroom traject van ‘Je gaat het maken’. Ik heb jarenlang binnen Fundeon (kenniscentrum bouw & infra tot 2016) gewerkt, waarin ik werknemers binnen de sector begeleidde richting een nieuwe loopbaanstap, trajecten van soms een aantal jaren. In dit traject wil ik graag zij-instromers enthousiast en wegwijs te maken binnen de bouw- & infrasector. Zodat zij-instromers de door hen gewenste loopbaanstap binnen de sector kunnen maken. 

Mijn naam is Daphne Schipper en ik zet mij met dit project graag in voor zij-instromers én werkgevers in de bouw en infra voor de regio Oost. Als adviseur, trainer en coach ben ik meer dan 10 jaar bezig met duurzame inzetbaarheid, leiderschap en vitaliteit in o.a. de bouw en infra. Sinds 2017 als DIA-adviseur actief voor Volandis waardoor ik de sector beter heb leren kennen. Tijdens dit proces begeleid ik zij-instromers met plezier in deze boeiende sector. En met werkgevers maak ik graag kennis zodat we vanuit verbinding samen kunnen werken en talenten aan de bouw en infra kunnen binden. 

Regio Randstad Zuid (Zuid-Holland) 

Mijn naam is Ilse van der Velde en met veel plezier ben ik werkzaam bij het 'programma Bouw en Infra Vakkrachten' en 'Je gaat het maken' voor de regio Zuid-Holland. Mijn doel is om een duurzame brug te slaan tussen werkgevers en zij-instromers. Enerzijds ben ik persoonlijk begeleider van de zij-instromers en help ik hen met verkennen van de mogelijkheden en het zetten van de juiste stappen om de gewenste carrièreswitch mogelijk maken. Daarnaast heb ik contact met de bedrijven om de moeilijk vervulbare vacatures in te vullen met gemotiveerde zij-instromers. Met oprechte aandacht en inhoudelijke kennis adviseer ik zowel kandidaat als werkgever in de te nemen stappen. 

 

Regio Randstad Noord (Utrecht) 

Mijn naam is Miranda Lof en ik ben sinds mei 2019 werkzaam als arbeidsmarktcoach in de Provincie Utrecht. Ik heb jarenlang gewerkt bij een Totaalinstallateur als HR adviseur en heb ruime werkervaring als vestigingsmanager in de uitzendbranche techniek. Ik haal energie uit de begeleiding van een kandidaat gedurende het gehele proces. Met als doel een duurzame plaatsing in de bouw, infra of techniek. De Provincie Utrecht heeft een groot netwerk waarin wij samenwerken met gemeenten, UWV’s, re-integratiepartijen, de vakbonden, opleiders en werkgevers. Mijn werkstijl kun je omschrijven als duidelijk, eerlijk, laagdrempelig en oplossings-/doelgericht. In de afgelopen jaren heb ik een aanzienlijk aantal kandidaten, met namezij-instromers, aan een leuke, passende baan geholpen.    

 

Regio Randstad Noord (Amsterdam en zuidelijk) 

Ik ben Muriel Gemser en ben sinds 1 augustus 2021 arbeidsmarktcoach techniek bij Metechnica/ASTA voor de regio Groot-Amsterdam. Ik ben open, betrokken, spontaan en energiek. Ik ben gedreven en voer mijn werk uit met passie en verantwoordelijkheidsgevoel om voor de kandidaat en de organisatie een goed resultaat te bereiken.  
Mijn ruime ervaring en kennis als loopbaancoach zet ik graag in om zij-instromers voor de bouw, infra en techniek te enthousiasmeren en te stimuleren om een volgende stap in hun loopbaan te maken.  

Regio Randstad Noord (boven Amsterdam) 

Ik ben Tineke van der Mije en de afgelopen jaren heb ik mij bezig gehouden met de begeleiding van werkzoekenden en zij-instromers in zowel de Metaal- als Installatie-en Electrotechniek.  Vanaf oktober 2021 ben ik ook betrokken bij het project Van Bank naar Bouw en Techniek / Je gaat het maken. Het contact met de kandidaat vind ik heel belangrijk. Samen,  kandidaat en begeleider, optrekken in een traject is een reis met onbekende bestemming. Voor mijzelf vind ik elke kleine stap in dit proces heel waardevol. Als een kandidaat een sprankeling in zijn ogen krijgt, is mijn taak volbracht.  

 
Regio Zuid (Zeeland, Noord-Brabant en Limburg) 

Ik ben Laura Kokx en heb een hart voor bouw en techniek. Ik heb ruim 10 jaar ervaring in het coachen, begeleiden en bemiddelen van mensen in en naar ander werk, o.a. in zij-instroomprogramma's. De sector Bouw en Techniek staat voor een aantal grote opgaven komende jaren. Met mijn ervaring lever ik graag een bijdrage aan voldoende goed gekwalificeerde mensen in deze sector. Voor nu en voor in de toekomst. Het belangrijkste wat we samen gaan doen is in actie komen, keuzes maken en doelen bepalen. Waardoor kandidaten het gevoel hebben aan het stuur te zitten van hun eigen loopbaan.  

 

Regio Noord (Friesland) 

Ik ben Baukje Rekker en voor Friesland arbeidsmarktcoach voor de bouw en infra. Ik ben mensen-mens, netwerker en verbinder en die kwaliteiten zet ik graag in ten behoeve van deze boeiende sector waarin heel veel mogelijkheden liggen. Ik werk vanuit de motto’s “denken in kansen en mogelijkheden” en “je hebt zelf de regie”. Als arbeidsmarktcoach kijk ik samen met de kandidaat die een overstap naar de bouw en infra overweegt wat er nodig is om dit doel te realiseren. Voor werkgevers ben ik de gesprekspartner die meedenkt en waar nodig adviseert. De bouw en infra is een sector met toekomstperspectief. Ik draag graag mijn steentje eraan bij om te blijven bouwen aan de groei en ontwikkeling van deze sector door er te zijn voor zowel de werkgever als de kandidaat en deze twee samen te brengen.

 

Regio Noord (Groningen en Drenthe)

 

Wij Techniek

Ik ben Ilona Rengelink en ben adviseur arbeidsmarkt Wij Techniek. In de bouw en techniek zijn (toekomstige) vakmensen hard nodig! Voor de technische installatiebranche richt ik mij op (zij-)instroom, doorstroom en behoud van deze vakmannen én -vrouwen. Ik werk o.a. samen met werkgevers, sociale partners, het sociaal domein, opleiders en ook met andere techniek-sectoren. Zo ook in het project Van Bank naar Bouw en Techniek: een project waarin het 100% draait om de kandidaten/deelnemers die er over denken de stap te maken naar een voor hen nieuwe branche en toekomst.  

 

Gerelateerd

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je maandelijks op de hoogte worden gehouden? Weten welke ontwikkelingen spelen, welke activiteiten worden georganiseerd en communicatiemiddelen en kennisproducten beschikbaar zijn? Meld je aan.

Hoe we met je data omgaan? Dat kan je bekijken in onze privacyverklaring. Je kan je ook altijd weer afmelden voor deze e-mails.