Skills based

Leren op basis van je vaardigheden – Webinar 15 februari

4 februari 2022

Steeds meer bedrijven zien het belang van skills gericht werken. Het kennispunt Leven Lang Ontwikkelen organiseert voor bedrijven die hierover meer willen weten op 15 februari van 10.00 tot 12.00 een themabijeenkomst over skills.

Skills Paspoort

Wat zijn skills? 


Plenair en in subsessies wordt ingegaan op een aantal vragen: Hoe kijken werkgevers naar Skills? Wat zijn het? Waarom zijn ze belangrijk voor werknemers? Wat verwachten werkgevers van het onderwijs? Zijn diploma’s niet meer belangrijk? Waar bewegen we naar toe? Hoe zou je hierop kunnen inspelen? 

Daarnaast is ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over welke bewegingen we zien we op het vlak van Skills. Wie heeft al een skillsaanpak ontwikkeld? Met welk doel? Wat zijn de goede voorbeelden? Hoe krijgt het praktisch handen en voeten bij de llo-contactpersonen? 

Het Digitaal Skills Paspoort 

Joost van Genabeek (TNO) legt het belang uit van een skills paspoort. Hij geeft ook een aantal randvoorwaarden om een succes te maken van dit instrument. Jos Sanders, gepromoveerd op ontwikkelen van praktisch opgeleiden, legt uit waarom het skillspaspoort waardevol is voor nu en voor de toekomst van de medewerkers in onze sector. Projectleider Claudia Klarenbeek vertelt vervolgens hoe je er in je bedrijf mee aan de slag kunt. 

Aanmelden kan via deze link.  

Gerelateerd

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je maandelijks op de hoogte worden gehouden? Weten welke ontwikkelingen spelen, welke activiteiten worden georganiseerd en communicatiemiddelen en kennisproducten beschikbaar zijn? Meld je aan.

Hoe we met je data omgaan? Dat kan je bekijken in onze privacyverklaring. Je kan je ook altijd weer afmelden voor deze e-mails.