Skills based

Meerwaarde Digitaal Skills Paspoort in een veranderende arbeidsmarkt

23 november 2021

Werknemers moeten zich in de snel veranderende (bouw)wereld blijven ontwikkelen. Door de energietransitie en innovaties hebben werknemers in de bouw, infra en techniek steeds meer nieuwe skills nodig. Het Digitaal Skills Paspoort – nu nog proof of concept (testen en door ontwikkelen) – sluit goed aan bij deze maatschappelijke verandering.  

Ontwikkeling van skills 

In het Digitaal Skills Paspoort slaan werknemers alle bewijzen op die hun skills aantonen. Diploma’s en certificaten, maar ook foto’s van projecten, verklaringen van collega’s en urenstaten. Met een slimme koppeling krijgt men inzicht hoe de skills van een medewerker gedurende zijn loopbaan zijn ontwikkeld. Ook welke skills verder ontwikkeld moeten worden om aansluiting te houden met wat de wereld van bouw en infra nodig heeft; fit for the job.  

Bekijk onderstaande animatie over het Digitaal Skills Paspoort 

200 deelnemers aan proof of concept 

Het Digitaal Skills Paspoort is in opdracht van Koninklijke Bouwend Nederland en Techniek Nederland ontwikkeld door Claudia Klarenbeek van Volandis samen met Jos Sanders van TNO en de HAN. In 2021 is de ‘proof of concept’ gestart. Er wordt getest met een groep van 200 deelnemers en zo wordt het Digitaal Skills Paspoort getest en doorontwikkeld. Op basis van deze bevindingen wordt het systeem verder onderzocht. Ook worden gebruikservaringen opgehaald bij werkgevers, leidinggevenden, HR-, DIA-, loopbaan- en scholingsadviseurs en sociale partners. Hierbij letten we vooral op gebruikersvriendelijkheid en laagdrempeligheid.  

Lees hier meer over het Digitaal Skills Paspoort 

Gerelateerd

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je maandelijks op de hoogte worden gehouden? Weten welke ontwikkelingen spelen, welke activiteiten worden georganiseerd en communicatiemiddelen en kennisproducten beschikbaar zijn? Meld je aan.

Hoe we met je data omgaan? Dat kan je bekijken in onze privacyverklaring. Je kan je ook altijd weer afmelden voor deze e-mails.