Opleidingen
Campagne

Scholieren maken met VR-bril kennis met de bouw tijdens Skills the Finals

5 april 2022

Op 31 maart en 1 april vonden de jaarlijkse vakwedstrijden Skills the Finals plaats. Voor de sector bouw en infra worden er wedstrijden georganiseerd voor Bouw, Wonen en Interieur, Bouwtimmeren, Metselen en Tegelzetten. Voor de bezoekende scholieren had Bouwmensen Apeldoorn een VR-bril waarmee ze konden kennismaken met de werkzaamheden in de bouw. 

Virtueel aan de slag  

Terwijl de finalisten voor de verschillende beroepen strijden voor een podiumplek, bezoeken duizenden VMBO-leerlingen de Jaarbeurshallen om te zien welk beroep hen aanspreekt. Vlakbij de plek waar de wedstrijden voor metselen en bouwtimmeren plaatsvonden, konden leerlingen met een VR-bril verschillende opdrachten uitvoeren, zoals het maken van een plafond of een betonbekisting. Met behulp van een tekening moeten ze dan de materialen op de juiste plek zetten.  

Sponsor 

Het programma Bouw & Infra, instroom en behoud vakkrachten is via het O&O-fonds sponsor van Skills the Finals. Het is een goede manier om te laten zien dat er binnen de bouw en infra belangrijke vakkrachten voor de toekomst van Nederland worden opgeleid.  

Robbert Dijkgraaf, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en Dennis Wiersma, minister voor primair en voortgezet onderwijs bezochten het evenement. 

Gerelateerd

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je maandelijks op de hoogte worden gehouden? Weten welke ontwikkelingen spelen, welke activiteiten worden georganiseerd en communicatiemiddelen en kennisproducten beschikbaar zijn? Meld je aan.

Hoe we met je data omgaan? Dat kan je bekijken in onze privacyverklaring. Je kan je ook altijd weer afmelden voor deze e-mails.