In de afgelopen maanden stonden we op 2 onderwijsbeurzen. We kregen de gelegenheid om duizenden jongeren te proberen te inspireren richting bouw en infra.

Stel je voor dat je je oriënteert op een vervolgstap: wat ga je na de middelbare school doen? Tienduizenden jongeren kiezen ervoor om naar een onderwijsbeurs te gaan. Dat doen wij dan ook, en wij laten zoveel mogelijk scholieren zien wat je allemaal in de bouw en infra kan doen.

De afgelopen maanden waren wij in Veldhoven en in Zwolle, bij de Onderwijsbeurs Zuid en Onderwijsbeurs Noordoost. Respectievelijk kwamen daar 20.415 en 18.126 unieke bezoekers! Onder de naam Jij gaat het maken, naar onze succesvolle campagne, stonden vertegenwoordigers van allerlei diverse organisaties binnen de bouw en infra jongeren te woord. We probeerden zo iedereen te informeren én inspireren om een opleiding of loopbaan in de sector te overwegen.

Je kon in gesprek met adviseurs en met mensen die in de sector werken, en er samen achter komen waar interesses en kwaliteiten liggen.

Wat doet een kopersbegeleider bijvoorbeeld? Die vraag kon je stellen aan Manouk Mennen, kopersbegeleider bij Van Santvoort Bouw BV. Of wat doet een projectleider, en wat moet je dan precies kunnen? Daar vertelden Dennis van Loon van Van Santvoort en Robin Hurkmans van BMV meer over.

En wat doet een calculator? Dat legde Daniel Hakze junior calculator bij SHP Vastbouw uit. Of welke beroepen zijn er in de civiele techniek, en wat moet je dan precies kunnen? Die informatie deelde Elke Kuijpers van Civilion.

Angeline Pomp en Koen van Leijsen van BOB-KOB weten alles over opleidingen in de bouw, terwijl Arna de Veer (Bouwmensen Oss - Veghel) en Daphne van Velsen (BouwTalent Zuid) vanuit de opleidingsbedrijven allerlei vragen konden beantwoorden.En natuurlijk helpt de door Civilion ter beschikking gestelde racesimulator enorm om een flinke aanloop te creëren naar de stand.

Wil je een indruk krijgen van de beurs en onze bijdrage eraan? Kijk dan hier de aftermovie.

Of kom zelf een kijkje nemen op de beurzen in Utrecht of Rotterdam.