Een overzichtelijke website met alle mogelijkheden rondom leerloopbaanpaden en loopbaanpaden. Daar wordt hard aan gewerkt.

Als iemand overstapt naar de bouw en infra uit een andere sector, of opnieuw instroomt op de arbeidsmarkt, kan scholing nodig zijn. Maar een volledige opleiding? Dat hoeft lang niet altijd. Modulair opleiden kan het antwoord zijn: maatwerkopleidingen waarbij de switcher/werkzoekende samen met de opleider kan kijken welke vakken wel en niet nodig zijn om het beroep te kunnen beoefenen. Een vorm van modulair opleiden is een (leer)loopbaanpad.

Om zij-instromers effectief en efficiënt toe te leiden naar een baan in de bouw & infra, bestaan er verschillende leerloopbaanpaden. Dat zijn maatwerktrajecten waar de opleiding afgestemd wordt op wat een switcher nodig heeft om een specifiek beroep te kunnen beoefenen.

Ze zijn er nu al voor bijvoorbeeld de beroepen timmerman, metselaar, tegelzetter of voeger en aan nieuwe leerloopbaanpaden wordt gewerkt.

Om alle informatie rond dit onderwerp continu actueel en overzichtelijk te houden, wordt er hard gewerkt aan een complete overzichtspagina. Hierop tref je binnenkort alle beschikbare leerloopbaanpaden aan, de verschillende aanbieders en voorwaarden voor deelname. De site vormt ook dé bron om te zien waar opleidingen en examens plaatsvinden. De site wordt ontwikkeld door SVGO, in samenwerking met Bouw & Infra vakkrachten.

We houden jullie op de hoogte!