Met de opleiding Basis Bouwkunde zet je een grote stap in de juiste richting: de bouw en infra.

Een solide basis voor instromers

De meeste mensen dromen weleens van een nieuw leven. Verhuizen, met een rugzak de wereld over of een hele nieuwe carrière. Grote stappen die je niet zomaar neemt. Ben jij echter serieus op zoek naar een nieuwe uitdaging in de Bouw en Infra? Dan zet je met de opleiding Basis Bouwkunde een grote stap in de juiste richting.

Bouwen aan een basis

‘Basis Bouwkunde’ is een maatwerk opleiding waarbij je in slechts 26 weken intensief kennis maakt met alle aspecten van administratieve en operationele functies in de bouwsector. Naast 6 praktijkdagen werk je in een virtuele omgeving zelfstandig aan 2 bouwprojecten. Je bouwt tijdens de opleiding een portfolio op en sluit de opleiding af met een bewijs van deelname ‘Basis Bouwkunde’. Dit is natuurlijk een goede basis voor een vervolg trainings- of opleidingstraject voor technische functies (werkvoorbereider, calculator, BIM-modelleur). Maar ook als je beter wilt kunnen meepraten met collega’s of geïnteresseerd bent in een ICT, HR, finance, marketing of administratieve functie in de Bouw en Infra.

Liefde op het eerste gezicht

Klinkt goed toch? Maar wie dit echt kan weten is Hilde van Bergen, ex deelneemster van het tv-programma ‘Je gaat het maken’ en toekomstige bouwer. Hilde werkte altijd parttime in coördinerende, ondersteunende functies. Nu haar kinderen volwassen zijn, is er meer ruimte voor een nieuwe uitdaging. Ze kwam in aanraking met de bouwwereld en het was liefde op het eerste gezicht. Zou die nieuwe uitdaging liggen in de Bouw en Infra? Als Hilde via een omscholingstraject meedoet aan het tv-programma ‘Je gaat het maken’ kan ze concluderen dat dit inderdaad het geval is.

Warme sector

De aanmelding voor de opleiding ‘Basis Bouwkunde’ is een logische vervolgstap. Hilde kan immers niet terugvallen op werkervaring of bouwkennis en moet letterlijk opnieuw beginnen. De opleiding vindt ze vanaf dag 1 ontzettend interessant. “Ik heb nu al zoveel geleerd over de verschillende aspecten van een bouwproject. Van de diverse bouwfases tot de regelgeving met betrekking tot bouwen. De theorie gaat leven door de virtuele bouwprojecten waar je aan werkt. Het is net echt.”

Daarnaast ervaart Hilde het als erg prettig dat ze zelf kan aangeven wat ze wil leren om zo haar eigen traject te sturen. Achterover hangen tijdens de opleiding is er niet bij volgens Hilde. “Het is veel dat ik kan leren, juist omdat ik nieuw ben in de sector. Daar staat tegenover dat iedereen je wil helpen. Het is echt een hele warme sector. Ik denk dat ik na deze opleiding niet alleen een solide basis heb, maar ook veel beter mijn richting kan bepalen.”

"Ik heb nu al zoveel geleerd over de verschillende aspecten van een bouwproject. Van de diverse bouwfases tot de regelgeving met betrekking tot bouwen. De theorie gaat leven door de virtuele bouwprojecten waar je aan werkt. Het is net echt."

Recruiters in de rij

Esther Sjoerdsma start eind deze maand met ‘Basis Bouwkunde’ en kan niet wachten. Door een reorganisatie bij haar werkgever kreeg ze de ruimte om samen met een personal coach te onderzoeken waar haar talenten, kennis en interesses lagen. Toen ze zelf een aannemer in huis had ging er definitief een lampje branden. De bouw zou weleens wat voor mij kunnen zijn!

‘Basis Bouwkunde’ is een logische vervolgstap voor Esther want ze wil in korte tijd zoveel mogelijk leren. Volgend jaar rond deze tijd hoopt ze als werkvoorbereider te werken en de kans is groot dat dit haar lukt. “Sinds mijn aanmelding voor de opleiding word ik al door recruiters benaderd die vragen wanneer ik het diploma heb. Met de werkgelegenheid zit het dus wel goed.”

"Sinds mijn aanmelding voor de opleiding word ik al door recruiters benaderd die vragen wanneer ik het diploma heb. Met de werkgelegenheid zit het dus wel goed."

Tips

Lijkt de opleiding ‘Basis Bouwkunde’ jou ook een goede basis of start jij binnenkort? Dan heeft Hilde nog wel een tip voor je: “Probeer van tevoren al een beetje in beeld te krijgen welke kant je op wilt. Zo kun je de opleiding nog beter naar je eigen hand zetten en focussen.”

Meer informatie over de opleiding ‘Basis Bouwkunde’ vind je hier.
of neem direct contact op met je persoonlijk adviseur.