Ruim een jaar geleden introduceerden we een lespakket voor middelbare scholen. We hebben het lespakket nu vernieuwd: leerlingen kunnen het makkelijker zelfstandig doorlopen.

We ontwikkelden het online lespakket samen met EDG Media voor middelbare scholieren in de bovenbouw van vmbo, havo en vwo. Zo laten we jongeren tijdens de LOB-lessen zien hoe divers de sector bouw en infra is. En ze komen erachter hoeveel verschillende beroepen er binnen de bouw/infra zijn en hoeveel verschillende talenten je daarvoor kunt inzetten. Op die manier proberen we een zaadje te planten, interesse te kweken voor werk of studie binnen de sector.

Uit een evaluatie van het pakket bleek dat met name docenten en mentoren het pakket graag meer zelfstandig zouden willen gebruiken. Die aanbeveling namen we ter harte. Het resultaat is dat we het pakket hebben doorontwikkeld naar een mini-LOB-dossier dat scholieren zelf kunnen downloaden en invullen. Daarnaast blijft het uiteraard mogelijk om de lessen klassikaal en in kleine groepjes uit te voeren.

Wil je meer weten of zelf het pakket bestellen? Klik dan hier.