Door de energietransitie en innovaties hebben werknemers in de bouw, infra en techniek steeds meer nieuwe skills nodig. Het Digitaal Skills Paspoort sluit goed aan bij deze maatschappelijke verandering.

Ontwikkeling van skills

In het Digitaal Skills Paspoort slaan werknemers alle bewijzen op die hun skills aantonen. Diploma’s en certificaten, maar ook foto’s van projecten, verklaringen van collega’s en urenstaten. Met een slimme koppeling krijgt men inzicht hoe de skills van een medewerker gedurende zijn loopbaan zijn ontwikkeld. Ook welke skills verder ontwikkeld moeten worden om aansluiting te houden met wat de wereld van bouw en infra nodig heeft; fit for the job.

200 deelnemers aan Proof of Concept

Het Digitaal Skills Paspoort is in opdracht van Koninklijke Bouwend Nederland en Techniek Nederland ontwikkeld door Claudia Klarenbeek van Volandis samen met Jos Sanders van TNO en de HAN. In 2021 is de ‘proof of concept’ gestart. Er wordt getest met een groep van 200 deelnemers en zo wordt het Digitaal Skills Paspoort getest en doorontwikkeld. Op basis van deze bevindingen wordt het systeem verder onderzocht. Ook worden gebruikservaringen opgehaald bij werkgevers, leidinggevenden, HR-, DIA-, loopbaan- en scholingsadviseurs en sociale partners. Hierbij letten we vooral op gebruikersvriendelijkheid en laagdrempeligheid.

Lees hier meer over het Digitaal Skills Paspoort