Voor het derde jaar op rij zullen de campagnebeelden van Jij Gaat het Maken zichtbaar zijn bij de vakwedstrijden van Worldskills.

De sponsoring (door db cao) omvat de kosten van de organisatie rondom de regiowedstrijden vmbo, de kwalificatiewedstrijden voor bouwtimmeren en metselen en de vier wedstrijdfinales: bouw, wonen & interieur (vmbo), bouwtimmeren (mbo), metselen (mbo), tegelzetten (mbo).

Op deze manier maken we zichtbaar hoe divers de beroepen zijn in de bouw en infra, en dat je al die vakkennis nodig hebt om verder te bouwen aan Nederland. Door de samenwerking met WorldSkills benadrukken we dat deze vakmensen heel hard nodig zijn. En dat we trots zijn op hun vakmanschap.

Ruim 15.000 mbo’ers en meer dan 8.000 vmbo’ers doen in de huidige editie mee aan ca. 60 vakwedstrijden. Elk jaar selecteert en vaardigt World Skills een team van ongeveer 30 kampioenen af naar het EK of WK voor beroepen. Op 21 en 22 maart 2024 vinden de nationale kampioenschappen van de wedstrijden (Skills The Finals) plaats in de Brabanthallen in Den Bosch.

Meerwaarde voor opleidings - en leerwerkbedrijven

Met de zichtbaarheid van de extra activiteiten tijdens Skills The finals, profiteren opleidingsbedrijven en de bouwbedrijven van de winnaars van de extra publiciteit rondom de nationale kwalificaties en finalewedstrijden. Hiermee geven we de vakmensen van de toekomst en de mooie sector de waardering die ze verdienen.

Wil je zelf een kijkje komen nemen bij het finale-evenement in Den Bosch? Regel dan hier je gratis ticket.

Over Worldskills

Sinds 2002 organiseert WorldSkills vakwedstrijden in het vmbo (Skills Talents) en mbo (Skills Heroes) en is ofciële vertegenwoordiger voor Nederland bij de internationale WorldSkills organisaties en internationale vakwedstrijden waarvoor een Team Netherlands naar EuroSkills of WorldSkills uitgezonden en begeleid wordt. Dit gebeurt in het belang van promotie van vakmanschap en beroepsonderwijs. WorldSkills Netherlands werkt nauw samen met partners binnen de overheid, het onderwijs en het bedrijfsleven zoals het Ministerie van OCW, MBO Raad, VO Raad, SBB, Nufc, Platforms SPV, JOB, Expertisepunt LOB vo-mbo-hbo en een groot aantal bedrijven en sponsoren. Elk jaar vindt Skills The Finals, het NK voor beroepen plaats als sluitstuk van de vakwedstrijdencyclus voor Skills Talents en Skills Heroes